Hero image

Tomat- och morotsbröd

Tillbaka

  • Måltid
    • Dessert
    • Dricka
    • Efterrätt
    • Fest
    • Fika
    • Frukost
    • Glass
    • Husmanskost
    • Julbak
    • Mellanmål
    • Middag
    • Snacks
    • Utflykt
  • Ingredienser
    • ägg
    • apelsin
    • apelsinsaft
    • äpple
    • Ärtor
    • avokado
    • Bacon
    • bakpulver
    • Ballerinakex
    • banan
    • blåbär
    • bladpersilja
    • bovete
    • broccoli
    • broccolikvistar
    • bröd
    • brysselkål
    • cayennepeppar
    • cheddarost (riven)
    • chiafrö
    • Chili
    • chips, morötter, gurka
    • Citron
    • citronjuice från färsk citron
    • citronsaft
    • citronskal
    • cottage cheese
    • crème fraiche
    • dragon (torkad)
    • färskost
    • Fisk
    • florsocker
    • fryst avokado
    • Frysta hallon
    • Gelésocker multi
    • glassformar
    • grädde
    • gräddfil
    • grahamnsmjöl
    • granatäpple
    • gräslök (torkad)
    • grönkål
    • grönsaksbuljongtärning
    • Gurka
    • hackad persilja
    • hallon
    • hallon eller blåbär
    • hallonsylt
    • havregryn
    • hela linfrön eller chiafrön
    • honung
    • Ingefära
    • jäst
    • jordgubbar
    • jordnötssmör
    • kakao
    • kallt vatten
    • kanel malen
    • kardemumma
    • Kex
    • kikärtor
    • kiwi
    • kokos
    • kokosgrädde
    • kokosmjöl
    • kokosmjölk
    • kokosolja
    • koriander
    • korv
    • korvbröd
    • Kött
    • Köttbullar
    • kryddmix (taco)
    • kycklingfärs
    • lime curd
    • limesaft
    • lingonsylt
    • Lök
    • majonnäs
    • majs
    • makaroner
    • mandelmassa
    • mango
    • manog
    • matlagningsgrädde
    • Mjöl
    • mjölig potatis
    • mjölk
    • morötter
    • mozzarella
    • Nutella
    • olivolja
    • oregano
    • ost
    • palsternacka
    • paprika
    • paprikapulver
    • pärlsocker
    • parmesanost
    • Päron
    • pasta
    • pepparkaksformar
    • persilja (torkad)
    • pesto
    • Piggelinglass
    • Potatis
    • potatismjöl
    • Potatismos
    • pumpakärnor eller solrosfrön
    • rapsolja
    • ris
    • riven gurka
    • riven morot
    • riven ost
    • rödbeta
    • Rödlök
    • rökt skinka
    • rosépeppar
    • rostade mandlar
    • rostbiff
    • russin
    • saffran
    • Salt
    • sambal olek
    • selleri
    • senap
    • sesamfrö
    • sirap
    • små tomater
    • smält choklad att doppa glassarna i.
    • småtomater
    • Smör
    • smör (osaltat)
    • Smör och mjöl till formen
    • socker
    • solrosolja
    • sötpotatis
    • spenat
    • ströbröd
    • strösocker
    • svamp
    • svartpeppar
    • svensk tomat
    • Tomat
    • tomatpuré
    • tomatsås
    • Turkisk yoghurt
    • urkärnad gurka
    • våffelsmet
    • valfritt protein (kött/kyckling/vego)
    • vällingpulver
    • vaniljessens (eller vaniljpulver)
    • vaniljpulver
    • vaniljsocker
    • vaniljyoghurt
    • varmt vatten (80 grader)
    • Vatten
    • vetebullar
    • vetemjöl
    • vetemjöl special
    • vindruvor
    • vit choklad
    • vitkål
    • vitlök
    • vitlöksklyfta
    • vitlökspulver
    • vitpeppar
    • yoghurt
    • zucchini
  • Kock
    • Adolfsbergsskolan
    • Frösakullskolan
    • Grönsaksmålet
    • Jeanette Olsson
    • Nya Läroverket
    • Össjö skola
    • Röda bergaskolan
    • Skräddarbacksskolan
    • Trönninge skola
    • Trönö skola
    • Vilboksskolan
  • Tillfälle
    • baka
    • Fest
    • Fredagsmys
    • Grillkväll
    • Helgmiddag
    • Jul
    • Kalas
    • Nyår
    • Vardag
Image

Tomat- och morotsbröd

5 / 5. 1

över 60 min

Nya Läroverket

Hembakat bröd med tomat och morot. Det är inte mycket som slår ett hembakat bröd till  frukosten. Detta bröd innehåller både tomat, morot och är en riktig succe.

5 / 5. 1

{{portions}} port

Ingredienser:

  1. - g jäst
  2. - dl Vatten
  3. - dl riven morot
  4. - st Tomat
  5. - g cottage cheese
  6. - tsk Salt
  7. - msk olivolja
  8. - dl grahamnsmjöl
  9. - dl vetemjöl special

Gör så här

  • Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke.
  • Finhacka tomat och riv morot.
  • Blanda alla ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av cottage cheese.
  • Låt degen jäsa i bunken i ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag.
  • Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder (för 20 st små bröd).
  • Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar låt bitarna jäsa i ca 20 minuter.
  • Grädda brödet i ugnen i 20 minuter låt svalna på ett galler.