Hero image

Kanelbullevåffla

Tillbaka

  • Måltid
    • Dessert
    • Dricka
    • Efterrätt
    • Fest
    • Fika
    • Frukost
    • Glass
    • Husmanskost
    • Julbak
    • Mellanmål
    • Middag
    • Snacks
    • Utflykt
  • Ingredienser
    • ägg
    • apelsin
    • apelsinsaft
    • äpple
    • Ärtor
    • avokado
    • Bacon
    • bakpulver
    • Ballerinakex
    • banan
    • blåbär
    • bladpersilja
    • bovete
    • broccoli
    • broccolikvistar
    • bröd
    • brysselkål
    • cayennepeppar
    • cheddarost (riven)
    • chiafrö
    • Chili
    • chips, morötter, gurka
    • Citron
    • citronjuice från färsk citron
    • citronsaft
    • citronskal
    • cottage cheese
    • crème fraiche
    • dragon (torkad)
    • färskost
    • Fisk
    • florsocker
    • fryst avokado
    • Frysta hallon
    • Gelésocker multi
    • glassformar
    • grädde
    • gräddfil
    • grahamnsmjöl
    • granatäpple
    • gräslök (torkad)
    • grönkål
    • grönsaksbuljongtärning
    • Gurka
    • hackad persilja
    • hallon
    • hallon eller blåbär
    • hallonsylt
    • havregryn
    • hela linfrön eller chiafrön
    • honung
    • Ingefära
    • jäst
    • jordgubbar
    • jordnötssmör
    • kakao
    • kallt vatten
    • kanel malen
    • kardemumma
    • Kex
    • kikärtor
    • kiwi
    • kokos
    • kokosgrädde
    • kokosmjöl
    • kokosmjölk
    • kokosolja
    • koriander
    • korv
    • korvbröd
    • Kött
    • Köttbullar
    • kryddmix (taco)
    • kycklingfärs
    • lime curd
    • limesaft
    • lingonsylt
    • Lök
    • majonnäs
    • majs
    • makaroner
    • mandelmassa
    • mango
    • manog
    • matlagningsgrädde
    • Mjöl
    • mjölig potatis
    • mjölk
    • morötter
    • mozzarella
    • Nutella
    • olivolja
    • oregano
    • ost
    • palsternacka
    • paprika
    • paprikapulver
    • pärlsocker
    • parmesanost
    • Päron
    • pasta
    • pepparkaksformar
    • persilja (torkad)
    • pesto
    • Piggelinglass
    • Potatis
    • potatismjöl
    • Potatismos
    • pumpakärnor eller solrosfrön
    • rapsolja
    • ris
    • riven gurka
    • riven morot
    • riven ost
    • rödbeta
    • Rödlök
    • rökt skinka
    • rosépeppar
    • rostade mandlar
    • rostbiff
    • russin
    • saffran
    • Salt
    • sambal olek
    • selleri
    • senap
    • sesamfrö
    • sirap
    • små tomater
    • smält choklad att doppa glassarna i.
    • småtomater
    • Smör
    • smör (osaltat)
    • Smör och mjöl till formen
    • socker
    • solrosolja
    • sötpotatis
    • spenat
    • ströbröd
    • strösocker
    • svamp
    • svartpeppar
    • svensk tomat
    • Tomat
    • tomatpuré
    • tomatsås
    • Turkisk yoghurt
    • urkärnad gurka
    • våffelsmet
    • valfritt protein (kött/kyckling/vego)
    • vällingpulver
    • vaniljessens (eller vaniljpulver)
    • vaniljpulver
    • vaniljsocker
    • vaniljyoghurt
    • varmt vatten (80 grader)
    • Vatten
    • vetebullar
    • vetemjöl
    • vetemjöl special
    • vindruvor
    • vit choklad
    • vitkål
    • vitlök
    • vitlöksklyfta
    • vitlökspulver
    • vitpeppar
    • yoghurt
    • zucchini
  • Kock
    • Adolfsbergsskolan
    • Frösakullskolan
    • Grönsaksmålet
    • Jeanette Olsson
    • Nya Läroverket
    • Össjö skola
    • Röda bergaskolan
    • Skräddarbacksskolan
    • Trönninge skola
    • Trönö skola
    • Vilboksskolan
  • Tillfälle
    • baka
    • Fest
    • Fredagsmys
    • Grillkväll
    • Helgmiddag
    • Jul
    • Kalas
    • Nyår
    • Vardag

Kanelbullevåffla

3.6 / 5. 9

1 h

Grönsaksmålet

En smaskig kanelbullevåffla fylld med svenska grönsaker som passar både till stora som små.

3.6 / 5. 9

{{portions}} port

Deg

  1. - paket jäst
  2. - gram Smör
  3. - dl mjölk
  4. - dl socker
  5. - krm Salt
  6. - dl vetemjöl
  7. - st Gurka
  8. - dl Ärtor

Fyllning

  1. - gram Smör
  2. - tsk kanel malen
  3. - dl socker

Topping

  1. - msk pärlsocker

Gör så här

  • Mixa grönsakerna i en mixer.
  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret.
  • Tillsätt mjölken i det smälta smöret. Värm till fingervarmt.
  • Häll lite av vätskan över och rör runt till jästen löst sig.
  • Tillsätt resten av vätskan samt socker, salt och vetemjölet.
  • Arbeta degen smidigt. Tillsätt de mixade grönsakerna och arbeta degen till den släpper på kanterna.
  • Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.
  • Fyllning: Arbeta upp smöret så det blir smidigt med socker och kanel.
  • Ta upp degen och knåda den smidig med resterande mjöl.
  • Kavla ut degen till en platta. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg de på en plåt. Strö på pärlsocker.
  • Grädda bullarna i våffeljärnet i ca 2 minuter tills bullen blivit en frasig våffla.
  • Servera med nyvispad grädde och sylt.