Hero image

Djungelns pannkakstårta

Tillbaka

  • Måltid
    • Dessert
    • Dricka
    • Efterrätt
    • Fest
    • Fika
    • Frukost
    • Glass
    • Husmanskost
    • Julbak
    • Mellanmål
    • Middag
    • Snacks
    • Utflykt
  • Ingredienser
    • ägg
    • apelsin
    • apelsinsaft
    • äpple
    • Ärtor
    • avokado
    • Bacon
    • bakpulver
    • Ballerinakex
    • banan
    • blåbär
    • bladpersilja
    • bovete
    • broccoli
    • broccolikvistar
    • bröd
    • brysselkål
    • cayennepeppar
    • cheddarost (riven)
    • chiafrö
    • Chili
    • chips, morötter, gurka
    • Citron
    • citronjuice från färsk citron
    • citronsaft
    • citronskal
    • cottage cheese
    • crème fraiche
    • dragon (torkad)
    • färskost
    • Fisk
    • florsocker
    • fryst avokado
    • Frysta hallon
    • Gelésocker multi
    • glassformar
    • grädde
    • gräddfil
    • grahamnsmjöl
    • granatäpple
    • gräslök (torkad)
    • grönkål
    • grönsaksbuljongtärning
    • Gurka
    • hackad persilja
    • hallon
    • hallon eller blåbär
    • hallonsylt
    • havregryn
    • hela linfrön eller chiafrön
    • honung
    • Ingefära
    • jäst
    • jordgubbar
    • jordnötssmör
    • kakao
    • kallt vatten
    • kanel malen
    • kardemumma
    • Kex
    • kikärtor
    • kiwi
    • kokos
    • kokosgrädde
    • kokosmjöl
    • kokosmjölk
    • kokosolja
    • koriander
    • korv
    • korvbröd
    • Kött
    • Köttbullar
    • kryddmix (taco)
    • kycklingfärs
    • lime curd
    • limesaft
    • lingonsylt
    • Lök
    • majonnäs
    • majs
    • makaroner
    • mandelmassa
    • mango
    • manog
    • matlagningsgrädde
    • Mjöl
    • mjölig potatis
    • mjölk
    • morötter
    • mozzarella
    • Nutella
    • olivolja
    • oregano
    • ost
    • palsternacka
    • paprika
    • paprikapulver
    • pärlsocker
    • parmesanost
    • Päron
    • pasta
    • pepparkaksformar
    • persilja (torkad)
    • pesto
    • Piggelinglass
    • Potatis
    • potatismjöl
    • Potatismos
    • pumpakärnor eller solrosfrön
    • rapsolja
    • ris
    • riven gurka
    • riven morot
    • riven ost
    • rödbeta
    • Rödlök
    • rökt skinka
    • rosépeppar
    • rostade mandlar
    • rostbiff
    • russin
    • saffran
    • Salt
    • sambal olek
    • selleri
    • senap
    • sesamfrö
    • sirap
    • små tomater
    • smält choklad att doppa glassarna i.
    • småtomater
    • Smör
    • smör (osaltat)
    • Smör och mjöl till formen
    • socker
    • solrosolja
    • sötpotatis
    • spenat
    • ströbröd
    • strösocker
    • svamp
    • svartpeppar
    • svensk tomat
    • Tomat
    • tomatpuré
    • tomatsås
    • Turkisk yoghurt
    • urkärnad gurka
    • våffelsmet
    • valfritt protein (kött/kyckling/vego)
    • vällingpulver
    • vaniljessens (eller vaniljpulver)
    • vaniljpulver
    • vaniljsocker
    • vaniljyoghurt
    • varmt vatten (80 grader)
    • Vatten
    • vetebullar
    • vetemjöl
    • vetemjöl special
    • vindruvor
    • vit choklad
    • vitkål
    • vitlök
    • vitlöksklyfta
    • vitlökspulver
    • vitpeppar
    • yoghurt
    • zucchini
  • Kock
    • Adolfsbergsskolan
    • Frösakullskolan
    • Grönsaksmålet
    • Jeanette Olsson
    • Nya Läroverket
    • Össjö skola
    • Röda bergaskolan
    • Skräddarbacksskolan
    • Trönninge skola
    • Trönö skola
    • Vilboksskolan
  • Tillfälle
    • baka
    • Fest
    • Fredagsmys
    • Grillkväll
    • Helgmiddag
    • Jul
    • Kalas
    • Nyår
    • Vardag

Djungelns pannkakstårta

4.2 / 5. 6

30 min

Grönsaksmålet

Den perfekta tårtan till kalaset. Grön och fylld med grönsaker. En pannkakstårta passar i alla lägen och Djungelns pannkakstårta gör dessutom att barn får i sig mer grönsaker.

4.2 / 5. 6

{{portions}} port

Ingredienser:

  1. - dl Mjöl
  2. - dl mjölk
  3. - st ägg
  4. - tsk Salt
  5. - msk Smör
  6. - st Gurka
  7. - dl Ärtor
  8. - näve spenat

Fyllning:

  1. - dl hallon
  2. - dl blåbär
  3. - dl grädde

Gör så här

  • 1. Mixa gurka, ärtor och spenat med 1 dl mjölk.
  • 2. Blanda mjöl, hälften av resterande mjölken och äggen. Rör till en jämn smet.
  • 3. Tillsätt och blanda ner resten av mjölken, saltet och smält smör samt den gröna mixen.
  • 4. Stek pannkakorna i smör. Låt dem kallna annars smälter grädden.
  • 5. Till fyllningen rekommenderar vi att välja fyllning baserat på säsong. För klimatets skull är svenskodlat ett bra val. Beroende på säsong kan det vara svårt att få tag på färska bär.