Hero image

Broccolipiroger

Tillbaka

  • Måltid
    • Dessert
    • Dricka
    • Efterrätt
    • Fest
    • Fika
    • Frukost
    • Glass
    • Husmanskost
    • Julbak
    • Mellanmål
    • Middag
    • Snacks
    • Utflykt
  • Ingredienser
    • ägg
    • apelsin
    • apelsinsaft
    • äpple
    • Ärtor
    • avokado
    • Bacon
    • bakpulver
    • Ballerinakex
    • banan
    • blåbär
    • bladpersilja
    • bovete
    • broccoli
    • broccolikvistar
    • bröd
    • brysselkål
    • cayennepeppar
    • cheddarost (riven)
    • chiafrö
    • Chili
    • chips, morötter, gurka
    • Citron
    • citronjuice från färsk citron
    • citronsaft
    • citronskal
    • cottage cheese
    • crème fraiche
    • dragon (torkad)
    • färskost
    • Fisk
    • florsocker
    • fryst avokado
    • Frysta hallon
    • Gelésocker multi
    • glassformar
    • grädde
    • gräddfil
    • grahamnsmjöl
    • granatäpple
    • gräslök (torkad)
    • grönkål
    • grönsaksbuljongtärning
    • Gurka
    • hackad persilja
    • hallon
    • hallon eller blåbär
    • hallonsylt
    • havregryn
    • hela linfrön eller chiafrön
    • honung
    • Ingefära
    • jäst
    • jordgubbar
    • jordnötssmör
    • kakao
    • kallt vatten
    • kanel malen
    • kardemumma
    • Kex
    • kikärtor
    • kiwi
    • kokos
    • kokosgrädde
    • kokosmjöl
    • kokosmjölk
    • kokosolja
    • koriander
    • korv
    • korvbröd
    • Kött
    • Köttbullar
    • kryddmix (taco)
    • kycklingfärs
    • lime curd
    • limesaft
    • lingonsylt
    • Lök
    • majonnäs
    • majs
    • makaroner
    • mandelmassa
    • mango
    • manog
    • matlagningsgrädde
    • Mjöl
    • mjölig potatis
    • mjölk
    • morötter
    • mozzarella
    • Nutella
    • olivolja
    • oregano
    • ost
    • palsternacka
    • paprika
    • paprikapulver
    • pärlsocker
    • parmesanost
    • Päron
    • pasta
    • pepparkaksformar
    • persilja (torkad)
    • pesto
    • Piggelinglass
    • Potatis
    • potatismjöl
    • Potatismos
    • pumpakärnor eller solrosfrön
    • rapsolja
    • ris
    • riven gurka
    • riven morot
    • riven ost
    • rödbeta
    • Rödlök
    • rökt skinka
    • rosépeppar
    • rostade mandlar
    • rostbiff
    • russin
    • saffran
    • Salt
    • sambal olek
    • selleri
    • senap
    • sesamfrö
    • sirap
    • små tomater
    • smält choklad att doppa glassarna i.
    • småtomater
    • Smör
    • smör (osaltat)
    • Smör och mjöl till formen
    • socker
    • solrosolja
    • sötpotatis
    • spenat
    • ströbröd
    • strösocker
    • svamp
    • svartpeppar
    • svensk tomat
    • Tomat
    • tomatpuré
    • tomatsås
    • Turkisk yoghurt
    • urkärnad gurka
    • våffelsmet
    • valfritt protein (kött/kyckling/vego)
    • vällingpulver
    • vaniljessens (eller vaniljpulver)
    • vaniljpulver
    • vaniljsocker
    • vaniljyoghurt
    • varmt vatten (80 grader)
    • Vatten
    • vetebullar
    • vetemjöl
    • vetemjöl special
    • vindruvor
    • vit choklad
    • vitkål
    • vitlök
    • vitlöksklyfta
    • vitlökspulver
    • vitpeppar
    • yoghurt
    • zucchini
  • Kock
    • Adolfsbergsskolan
    • Frösakullskolan
    • Grönsaksmålet
    • Jeanette Olsson
    • Nya Läroverket
    • Össjö skola
    • Röda bergaskolan
    • Skräddarbacksskolan
    • Trönninge skola
    • Trönö skola
    • Vilboksskolan
  • Tillfälle
    • baka
    • Fest
    • Fredagsmys
    • Grillkväll
    • Helgmiddag
    • Jul
    • Kalas
    • Nyår
    • Vardag
Image

Broccolipiroger

4 / 5. 1

över 60 min

Skräddarbacksskolan

Piroger passar bra både som middag och som mellanmål. Är de dessutom fyllda med grönsaker är det en perfekt kombination.

4 / 5. 1

{{portions}} port

Ingredienser:

  1. - st broccoli
  2. - g brysselkål
  3. - g tomatsås
  4. - g parmesanost
  5. - dl Vatten
  6. - g jäst
  7. - msk rapsolja
  8. - msk Salt
  9. - dl vetemjöl

Gör så här

  • Börja med att hälla i vatten och jäst i en bunke (gärna rostfri).
  • Tillsätt oljan och vispa ihop degen.
  • Sikta mjölet och saltet och rör ihop degen för hand jämt (den ska kunna dras ut till en tun hinna innan den går av).
  • Låt dem jäsa i 1 1⁄2 timme i en bunke.
  • Ställ in degen i kylen med en fuktig handduk över dem.
  • Låt degen stå i kylen under natten.
  • Koka broccolin och brysselkålen till fyllningen. Mixa sedan ingredienserna och smaka av med salt och peppar, ställ in den i kylen och vänta på degen
  • När degen är klar i kylen tar du ut degen och fyllningen.
  • Ta 20g av en deg och platta ut den till en cirkel. Gör så tills degen är slut
  • Lägg ner en liten sked fyllning på en cirkel.
  • Vik pirogerna till en form (så inget läcker).
  • Frys in det tills nästa dag innan måltid.
  • Värm upp mat olja i en stek panna. Lägg i 6-7 piroger åt gången och se till så de får en gyllene färg. Häll på en halv dl vatten och sätt på et lock. När vattnet kokat bort ta ut pirogerna och börja med nya.